CİMER kullanıcı girişi nasıl yapılır?
Başvuruda bulunacak kişinin e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik Numarasına sahip olması gerekiyor. Kimlik bilgileri veya internet bankacılığında kullandıkları bilgiler ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama alanına “CİMER” yazarak kısa yol ile uygulamaya erişebiliyorlar.
Alo 150 nedir, ne için kullanılır?
BİMER uygulaması kapsamında tüm kaymakamlık, valilik ve bakanlıklarda “Halkla İlişkiler Başvuru Ofisleri” kurulmuştur. Ancak sadece valiliklerimizde “Alo 150” hattına cevap veren çağrı merkezleri bulunmaktadır.
CİMER şikayet etme nasıl yapılır?
Telefonla başvuru: Alo 150 hattından da başvuru yapabilirsiniz. Bu yöntemle CIMER personeli başvuranın taleplerini alacak ve ilgili kamu kuruluşuna iletilmesini sağlayacaktır. Başvuruyu takip etmek için bir başvuru numarası atanacaktır.
CİMER’e nasıl girilir?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne başvuruda bulunmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden doğrudan kayıt yaptırabilecekleri gibi, “tr” internet sitesinden TC kimlik numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı, TC kimlik seri numarası ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına da gidebilecek.
Hakkımdaki CİMER şikayetini nasıl öğrenebilirim?
BAŞVURUMUN DURUMU HAKKINDA NASIL BİLGİ ALABİLİRİM? Başvurunuzun durumunu CİMER Çağrı Merkezi’ni (0312 590 20 00 / 0) arayarak da öğrenebilirsiniz.
CİMER kullanıcı girişi değişti mi?
Değerli CİMER kullanıcıları, Portal yeni güncellemeyle sizlerle. .tr adresi kapi..tr olarak değiştirildi. Her iki adrese de erişim 20.06.2022 tarihine kadar mümkün olup, bu tarihten sonra CİMER kapısına erişim sadece kapi..tr adresinden mümkün olacaktır.
CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?
Tüm taleplere süresi içerisinde cevap verilmesi yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle bilgi edinme hakkı kapsamına giren taleplere en geç 15 iş günü içerisinde cevap verilecek; dilekçe hakkı (başvuru, şikayet, karar) kapsamındaki taleplere ise en geç 30 gün içerisinde cevap verilmesi zorunludur.
150 ne zaman aranır?
Kamu Kurumlarına İlişkin Sorun ve Görüşleriniz Kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere ilişkin diğer sorun ve görüşleriniz için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Formunu veya 150 Çağrı Merkezi Numarasını kullanabilirsiniz.
CİMER’e mesaj nasıl gönderilir?
Başvuru CİMER internet sitesinde (www..tr) yer alan başvuru formu üzerinden yapılabilir. Adınızı, soyadınızı, anne kızlık soyadınızı, TC kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girmeniz ve ardından cep telefonunuza gelen kodla kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir.
CİMER şikayet ettikten sonra ne olur?
Başvuruda şikâyet edilen kişi veya makam, daha üst bir makam veya kurumun denetim makamı tarafından incelenecek ve bu makam başvuruya cevap verecektir. Şikâyetin yöneltildiği kişi veya idari makamın başvuruya cevap vermesi mümkün değildir.
Cimere nasıl yazı yazılır?
Bu yöntemler şunlardır: Şikâyetinizi .tr isimli internet sitesi üzerinden, ALO 150 numaralı telefondan, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek, Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Valilikler ve Kaymakamlıklarda bulunan Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına bizzat başvurarak yapabilirsiniz.
CİMER’e şikayet edince isim gözükür mü?
Gerektiğinde bu bilgiler Bakanlığımız Bilgi ve CIMER Sorumluları ile Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Bilgi ve CIMER Genel Koordinatörleri tarafından gizlenebilir. Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez.
CİMER ceza verir mi?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için, üst göreve başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER ne gibi yardımlar yapıyor?
Gençlerin kamusal hayata katılımını önemsiyoruz ve CİMER’e görüş, öneri ve projelerinizi yazmanızı bekliyoruz. CİMER’de yönetim ortağı olun. Sokak hayvanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi CİMER’e yazabilirsiniz. CİMER aracılığıyla Türkiye’nin yüzyılını şekillendirecek konularda değerli görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
CİMER sistemi nasıl çalışır?
CİMER, sisteme kayıtlı yaklaşık 60.000 idari birimden gelen başvuruların ilgili kamu kurumuna iletildiği, başvuruyu yapan kurum tarafından işleme alınarak cevaplandırıldığı elektronik sistemin adıdır.
CİMER’e şikayet edince isim gözükür mü?
CİMER bu bilgileri üçüncü kişiler veya kurumlarla paylaşmaz. Gizliliğin sağlanması amacıyla şikayet konusu olan kişi veya kurumun şikayetçinin kimlik bilgilerine erişimi yoktur.
E-devlet girişi nasıl yapılır?
İnternet tarayıcınıza “Şifremi Nasıl Kullanacağım?.tr” adresini girin. (Ya da akıllı telefonunuza IOS veya Android marketten e-Devlet Kapısı mobil uygulamasını indirin.) Sayfanın sağ üst köşesindeki “Giriş” butonuna tıklayın. Giriş sayfasındaki ilgili alanlara kimlik numaranızı ve şifrenizi girin. Daha fazla makale…
CİMER öğretmene teşekkür mesajı nasıl gönderilir?
Türkiye’den 444 0 632’yi veya yurtdışından +90 444 0 632’yi arayarak İletişim Merkezi’ne ulaşabilirsiniz. Teşekkür mektubunuzu hazırlayın: Görüşme sırasında çocuğunuzun öğretmenine teşekkür etmek istediğinizi belirtin. Teşekkür mesajınız sistemde saklanacak ve öğretmene iletilmek üzere işlenecektir.
CİMER sistemi nasıl çalışır?
CİMER, sisteme kayıtlı yaklaşık 60.000 idari birimden gelen başvuruların ilgili kamu kurumuna iletildiği, başvuruyu yapan kurum tarafından işleme alınarak cevaplandırıldığı elektronik sistemin adıdır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Bally Nasıl Inceltilir